Napijegyes Horgászrend

A Nyírjesi tavakon csak a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetsége által kiadott névre szóló vagy név nélküli megyei engedélyek érvényesek (tisztségviselői igazolvánnyal együtt). Megyei engedéllyel horgászók 06-20/286-6746 telefonszámon kötelesek bejelentkezni! A tavakon csak érvényes állami horgászjegy és napijegy birtokában lehet horgászni.

Horgászat ideje:

Hónap Horgászat kezdete Horgászat befejezése
November, December, Január, Február 7:30 17:00
Március 6:30 18:00
Április 5:30 19:30
Május 5:00 20:30
Június 4:30 20:30
Július 5:00 20:00
Augusztus 5:30 20:00
Szeptember 6:30 19:30
Október 7:00 18:00

Éjszakai horgászat:

Június 2. hetének péntek éjszakájától július-augusztus-szeptember hónap minden munkaszüneti nap előtti éjszakáján, az összes tavon engedélyezett 19:06 közötti időpontban. Sötétedéskor horgászhelyeket mindenki köteles megvilágítani. Minden horgász köteles a rendet a horgászat ideje alatt fenntartani és a horgászat befejeztével a horgászhely környékét kitakarítani!

Az éjszakai horgászat alkalmával kifogott halat pénteken a szombati dátumhoz, szombaton a vasárnapi dátumhoz kell írni.

Horgászhelyek:

A tavakon foglalt hely nincs. A horgászok csak maguk előtt horgászhatnak, a keresztbe történő horgászat Tilos! A védőgátról horgászni szigorúan TILOS! A 5-6-os tó keleti oldalán a dróttal vagy bójával határolt rész védett ívóterület, bármiféle módon horgászni szigorúan TILOS! A tónak és partjának növényzetét bármi módon pusztítani TILOS! A 6. tavon stégről horgászni TILOS! Az 5. tavon csak úszós készséggel lehet horgászni.

Egyéb előírások:

A Nyírjesi tavakon a horgász a darabkorlátozás alá eső halat közvetlenül a fogás után köteles a fogási naplóba bejegyezni óra és perc megjelöléssel! Az egyéb halak mennyiségét a horgászat befejeztekor, a vízpart elhagyása előtt kell beírni! Minden horgász csak merítő szákkal emelheti ki a halat, és saját haltartóban köteles azt tartani. Szájbilinccsel csak a ragadozó halat tarthatja. Mélyre nyelt horog esetében a damilt el kell vágni.
A HORGÁSZHELYEKHEZ GÉPJÁRMŰVEL BEÁLLNI TILOS!

A méretkorlátozás alá eső halfajok
legkisebb kifogható méretei:

Halfaj Min. Méret Max. Méret
Harcsa Nincs Nincs
Amur 40 cm Nincs
Ponty 30 cm 50 cm

A többi halfajra az országos
horgászrend érvényes!

Tilalmi időszakok:
---

Halfaj Tilalom
Aranykárász, Compó, Balin Egész évben
Ponty Nincs tilalom
Harcsa Nincs tilalom

A többi halfajra az országos
rendelet érvényes!

A törpeharcsa nem tartozik bele az egyéb halakra előírt mennyiségi korlátozásba, de a kifogott mennyiséget be kell írni a fogási naplóba. A telepítések utáni tilalmakról a vezetőség értesítést ad.

1 botos napijegy:

Naponta 1 db méretkorlátozás alá eső békés halat és 1db méretkorlátozás alá eső ragadozó halat, valamint 3 kg egyéb halat foghatnak. Megtartható az az egyéb hal, amely a 3 kg megfogása előtt akad horogra és súlyával a horgász az engedélyezett 3 kg-ot túllépi.

2 botos napijegy:

Naponta 2 db méretkorlátozás alá eső békés halat és 1db méretkorlátozás alá eső ragadozó halat, valamint 3 kg egyéb halat foghatnak. Megtartható az az egyéb hal, amely a 3 kg megfogása előtt akad horogra és súlyával a horgász az engedélyezett 3 kg-ot túllépi.

Gyerekjegyes horgászok csak 1 db bottal horgászhatnak, melyen egy horog van. Azok a gyerekek, akik az engedélyüket az egyesületnél váltották ki, havonta 1 db nemes halat foghatnak, egyebekben a megyei engedélyen feltüntetettek érvényesek. Azok a gyerekek, akik nem a Kábel HE-nél váltották ki az engedélyt, nemes halat nem foghatnak a Nyírjesben.


A napi területi engedély váltásával a horgásztárs vállalja, hogy hivatásos vagy társadalmi halőr kérésére az engedélyeket ellenőrzés céljából átadja. Amennyiben ezt megtagadja, napi területi engedélyét bevonjuk! Aki a védett ívóterületen horgászik, méreten aluli halat megtart, vagy a megengedettnél több halat kíván megtartani Napi területi engedélye azonnal bevonható illetve fegyelmi eljárást kezdeményezhetünk személye ellen!

A napi területi engedély váltásával a horgászrendet elfogadottnak tekintjük!

Érvényes: 2016. március 5-től